Announcement

Collapse
No announcement yet.

UVD not working with HD4670-AGP and 3.10.2

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • UVD not working with HD4670-AGP and 3.10.2

    So I've installed a vanilla 3.10.2 kernel with Fedora 19, but UVD isn't initialising correctly:
    Code:
    [    2.188288] [drm] initializing kernel modesetting (RV730 0x1002:0x9495 0x1002:0x0028).
    [    2.200628] [drm] register mmio base: 0xFF8F0000
    [    2.204062] [drm] register mmio size: 65536
    [    2.204823] ATOM BIOS: RV730XT
    [    2.204929] agpgart-intel 0000:00:00.0: AGP 3.0 bridge
    [    2.204954] agpgart-intel 0000:00:00.0: putting AGP V3 device into 8x mode
    [    2.205006] radeon 0000:01:00.0: putting AGP V3 device into 8x mode
    [    2.205088] radeon 0000:01:00.0: GTT: 256M 0xD0000000 - 0xDFFFFFFF
    [    2.205097] radeon 0000:01:00.0: VRAM: 1024M 0x90000000 - 0xCFFFFFFF (1024M used)
    [    2.207567] [drm] Detected VRAM RAM=1024M, BAR=256M
    [    2.207570] [drm] RAM width 128bits DDR
    [    2.208313] [TTM] Zone  kernel: Available graphics memory: 443832 kiB
    [    2.208315] [TTM] Zone highmem: Available graphics memory: 1037478 kiB
    [    2.208317] [TTM] Initializing pool allocator
    [    2.208360] [drm] radeon: 1024M of VRAM memory ready
    [    2.208363] [drm] radeon: 256M of GTT memory ready.
    [    2.210211] radeon 0000:01:00.0: f715d600 unpin not necessary
    [    2.661812] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x000000009005c598 and cpu addr 0xf83ae598
    [    2.670677] [drm] GART: num cpu pages 65536, num gpu pages 65536
    [    2.676488] [drm] Loading RV730 Microcode
    [    2.696578] radeon 0000:01:00.0: WB disabled
    [    2.699587] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x00000000d0000004 and cpu addr 0xf803c004
    [    2.708429] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 3 use gpu addr 0x00000000d0000c0c and cpu addr 0xf803cc0c
    [    2.747922] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 5 use gpu addr 0x00000000900de598 and cpu addr 0xf8b9c598
    [    2.756773] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 1 (10.10.2010).
    [    2.762162] [drm] Driver supports precise vblank timestamp query.
    [    2.767045] [drm] radeon: irq initialized.
    [    2.816379] [drm] ring test on 0 succeeded in 1 usecs
    [    2.820245] [drm] ring test on 3 succeeded in 0 usecs
    [    3.990413] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [    5.009348] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [    6.028273] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [    7.047186] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [    8.066112] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [    9.085029] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [   10.103953] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [   11.122878] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [   12.141793] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [   13.160710] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, trying to reset the VCPU!!!
    [   13.187305] [drm:r600_uvd_init] *ERROR* UVD not responding, giving up!!!
    [   13.192756] [drm:rv770_startup] *ERROR* radeon: failed initializing UVD (-1).
    This card needs the new R700_rlc and RV710_uvd microcode, doesn't it? Because that is what I added to the initramfs, and there's no "cannot find firmware" error anywhere. But it seems odd that the error is in the rv770_startup() function.
Working...
X