Announcement

Collapse
No announcement yet.

VBE Modesetting Dumps For Avivo R500 Driver

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Some output from a Lenovo T60 (x1400).

    http://www.dresco.co.uk/linux/x1400-t60.tgz

    Where vbetest showed two mode numbers for the same res/depth then I've included them both..

    Regards,
    Jon.

    Comment


    • #17
      Hi, just ran vbetest on X1250 (PCI ID 791e), here're the results:

      https://www.xentoo.info/files/vbetes...d_791e.tar.bz2
      or
      http://files-upload.com/files/441173...d_791e.tar.bz2

      This is related with this post.

      Hope it helps.

      Comment


      • #18
        vbetest results for a Sapphire X1650pro AGP card:

        http://www.munton.demon.co.uk/sapphire_1650_agp.tar.bz2

        Comment


        • #19
          Results for x1950pro PCI-E:
          http://users.zenwalk.org/user-accoun...950pro.tar.bz2

          lspci -v:
          Code:
          01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon X1950 Pro (Primary) (PCIE) (prog-if 00 [VGA])
                  Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Unknown device 0762
                  Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
                  Memory at e0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
                  Memory at f5000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
                  I/O ports at 8000 [size=256]
                  [virtual] Expansion ROM at f4000000 [disabled] [size=128K]
                  Capabilities: [50] Power Management version 2
                  Capabilities: [58] Express Endpoint IRQ 0
                  Capabilities: [80] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-
          
          01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc Radeon X1950 Pro (Secondary) (PCIE)
                  Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Unknown device 0763
                  Flags: bus master, fast devsel, latency 0
                  Memory at f5010000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
                  Capabilities: [50] Power Management version 2
                  Capabilities: [58] Express Endpoint IRQ 0
          ++

          Bip

          Comment


          • #20
            I made dumps on my Thinkpad T60p (firegl v5200). The console got corrupted after showing the image - it wasn't showing any characters, only the mouse pointer and the place of typing. So I rebooted each time to get a new dumb.
            http://xtruder.homelinux.net/~ambro/fireglv5200.tar.bz2

            Comment


            • #21
              Please find vbe dumps for an ATI X1300 Mobility (taken from an thinkpad) at the following url:

              http://www.digitalself.org/~phaethon...bedump.tar.bz2

              Cheers.

              Comment


              • #22
                Code:
                01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV530 [Radeon X1600] (prog-if 00 [VGA])
                        Subsystem: PC Partner Limited Unknown device 0e10
                        Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 255, IRQ 20
                        Memory at a0000000 (32-bit, prefetchable) [size=256M]
                        I/O ports at a800 [size=256]
                        Memory at ff4f0000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
                        Expansion ROM at ff4c0000 [disabled] [size=128K]
                        Capabilities: <access denied>
                my vga AGP8x is Sapphire Radeon x1600 PRO HDMI / 256MB DDR2 Core 500Mhz Memory 396Mhz
                640x480
                800x600
                1024x768
                1280x1024

                http://www.file-upload.net/download-...py.tar.gz.html

                Comment


                • #23
                  I have pushed code which program the TDMS like the BIOS does (at least on few dumps i did take a look at), so please if you did have any issue previously with DVI-I, laptop panel and avivo try it out.

                  Comment


                  • #24
                    Thanks, those updates have addressed some banding weirdness I was seeing at 32bit colour depth (on a T60/X1400).

                    Comment


                    • #25
                      that improved things a lot (t60 x1300 1024x768). Its almost useable. There is strange distortion (it looks like the screen is frying!.

                      I tried to screen capture, but the capture shows a perfect image.

                      below is a link to my vbe modesetting dumps - i am guessing the problem is that native res. of the laptop is 1024x768

                      http://www.pirantech.co.uk/t60-m52-1024x768.tar.gz
                      Last edited by danielpugh; 08-20-2007, 05:19 PM.

                      Comment


                      • #26
                        Results for Mobility FireGL V5200

                        I have a native 1920x1200 display, however the BIOS does not seem to know that mode?!?

                        Download my results from here.

                        I put in all (8:8:8) Modes. However, when booting to single user mode vbetest keeps telling me to run it from the console?!?

                        So, I booted with the avivo driver (latest version from today), switched to the console and got these results.

                        Hope it helps, and thanx fore the nice work!

                        butonic

                        Comment


                        • #27
                          It works now! Great work!

                          http://www.phoronix.com/forums/showt...1795#post11795

                          Comment


                          • #28
                            radeon x1950 xtx pcie dumpfiles

                            http://mauss.dyndns.info/files/x1950xtx.tar

                            thx & greets

                            Comment


                            • #29
                              Lenovo Thinkpad Z61m, ATI X1400

                              Did vbetest on a Lenovo Thinkpad Z61m with an ATI X1400 in it.

                              Could not find a mode corresponding to the native resolution of 1680x1050, but did the others.

                              http://folk.uio.no/oyviste/vbetest

                              Regards,
                              oyvind

                              Comment


                              • #30
                                Hi
                                I'm running a T60 with X1400.

                                Trying vbetest before fglrx or X loaded the test does not work, I see no colored screen and get the same result for all resolutions:

                                http://www.file-upload.net/download-...50.txt.gz.html

                                In the last line it says "To switch video modes, this program must be run from the console" though I was in console before loading fglrx or X.

                                When switching from X with fglrx driver to console and using the tool with my native resolution 1400x1050:

                                http://www.file-upload.net/download-...-X.txt.gz.html

                                PS: The current avivio driver version (git from today) freezes my computer (first some color flicker, then black screen) so I have to hard reset.

                                Comment

                                Working...
                                X