Announcement

Collapse
No announcement yet.

Pink virtual terminal with S-Video (x11-drivers/xf86-video-ati)

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pink virtual terminal with S-Video (x11-drivers/xf86-video-ati)

    Hello
    System: 2.6.31-gentoo-r6 x86_64
    X: xorg-server-1.7.5 (dmx hal ipv6 kdrive nptl xorg -debug -minimal -sdl -tslib)
    mesa: media-libs/mesa-7.7-r1 (motif nptl video_cards_radeon xcb)
    driver: x11-drivers/xf86-video-ati-6.12.4-r1
    xorg.conf:
    Code:
    Section "ServerFlags"
            Option          "AllowEmptyInput"       "true"
            Option          "AIGLX"         "on"
    EndSection
    
    Section "Files"
            ModulePath   "/usr/lib64/xorg/modules"
            FontPath     "/usr/share/fonts/misc/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/artwiz-aleczapka-en/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/corefonts/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/cronyx/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/cyrillic/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/default/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/encodings/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/freefonts/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/intlfonts/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/terminus/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/ttf-bitstream-vera/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/util/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/dejavu/"
    EndSection
    
    Section "Device"
            Identifier      "Device0"
            Driver          "radeon"
            VendorName      "ATI Technologies Inc"
            BoardName       "RV570 [Radeon X1950 Pro]"
            BusID           "PCI:1:0:0"
            Option          "DRI"           "on"
            Option          "AGPMode"       "8"
            Option          "BusType"       "AGP"
            Option          "ATOMTvOut"     "on"
            Option          "TVDACLoadDetect"       "on"
            Option          "Monitor-DVI-0" "Monitor0"
            Option          "Monitor-S-video"       "Monitor1"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
            Identifier      "Monitor0"
            ModelName       "Viewsonic VP171s"
            Option          "DPMS"
    EndSection
    
    # TV
    Section "Monitor"
            Identifier      "Monitor1"
            ModelName       "Tv"
    EndSection
    
    # LCD screen settings
    Section "Screen"
            Identifier      "Screen0"
            Device          "Device0"
            Monitor         "Monitor0"
            DefaultDepth    24
            SubSection "Display"
                    Depth   24
                    Virtual 2944 1200
            EndSubSection
    EndSection
    
    Section "DRI"
            Mode         0666
    EndSection
    After load kernel module of ati (or something other), my virtual terminals (alt+ctrl+FN) has pink color and only reboot computer could reset this anomaly. It repeat always, when my S-Video cable turn on. When I turn off my S-Video cable from tv, it is all right

    xorg.log
    http://pastebin.org/96365

    This anomaly was came, when I was connected tv to my comp at first time, many driver versions ago, but pink vt still stays

    I don't no what I must change...

    Thank you for you help previously

  • #2
    Sorry, Ati Radeon AGP 510 Mb x1950 Pro (R500)

    Comment

    Working...
    X