Announcement

Collapse
No announcement yet.

fglrx 8.32.5, opensuse 10.2 and x1900xt

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • fglrx 8.32.5, opensuse 10.2 and x1900xt

    My son recently installed opensuse 10.2, latest drivers (8.32.5) on his machine with Radeon x1900xt... Drivers installs fine, and everythings shows correct version, there is hardware acceleration, but as soon he runs an opengl application (eg. fgl_glxgears) the screen gets a lot of artifacts, not so nice.

    I am only wondering if others has experiensed similar problems and/or if somebody got a solution?!

    I am running the same versions but with the difference of my card being Radeon 9800 ... and no artifacts on screen when running opengl!

  • #2
    Originally posted by nesnomis View Post
    My son recently installed opensuse 10.2, latest drivers (8.32.5) on his machine with Radeon x1900xt... Drivers installs fine, and everythings shows correct version, there is hardware acceleration, but as soon he runs an opengl application (eg. fgl_glxgears) the screen gets a lot of artifacts, not so nice.

    I am only wondering if others has experiensed similar problems and/or if somebody got a solution?!

    I am running the same versions but with the difference of my card being Radeon 9800 ... and no artifacts on screen when running opengl!
    What options does he have set in his xorg.conf? I don't think I have heard of this problem with OpenSuSE 10.2.
    Michael Larabel
    http://www.michaellarabel.com/

    Comment


    • #3
      Originally posted by Michael View Post
      What options does he have set in his xorg.conf? I don't think I have heard of this problem with OpenSuSE 10.2.
      Thankyou for the reply!...

      It is the default
      Code:
      sax2 -r -m 0=fglrx
      generated xorg.conf.

      Device section here:

      Code:
      Section "Device"
        BoardName    "Framebuffer Graphics"
        BusID        "5:0:0"
        Driver       "fglrx"
        Identifier   "Device[0]"
        Option       "FSAADisableGamma" "no"
        Option       "CapabilitiesEx" "0x00000000"
        Option       "CenterMode" "off"
        Option       "FSAAMSPosX3" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosX4" "0.000000"
        Option       "mtrr" "off"
        Option       "FSAAMSPosY1" "0.000000"
        Option       "FSAAScale" "1"
        Option       "FSAAMSPosY2" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosX5" "0.000000"
        Option       "ForceGenericCPU" "no"
        Option       "GammaCorrectionI" "0x00000000"
        Option       "FSAAMSPosX0" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosY3" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosY4" "0.000000"
        Option       "no_accel" "no"
        Option       "FSAACustomizeMSPos" "no"
        Option       "FSAAMSPosY5" "0.000000"
        Option       "UseFastTLS" "0"
        Option       "GammaCorrectionII" "0x00000000"
        Option       "BlockSignalsOnLock" "on"
        Option       "FSAAEnable" "no"
        Option       "KernelModuleParm" "locked-userpages=0"
        Option       "Capabilities" "0x00000000"
        Option       "VideoOverlay" "on"
        Option       "no_dri" "no"
        Option       "StereoSyncEnable" "1"
        Option       "PseudoColorVisuals" "off"
        Option       "UseInternalAGPGART" "no"
        Option       "FSAADisableGamma" "no"
        Option       "CapabilitiesEx" "0x00000000"
        Option       "Capabilities" "0x00000000"
        Option       "FSAAMSPosX0" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosX1" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosX1" "0.000000"
        Option       "OpenGLOverlay" "off"
        Option       "FSAAMSPosX2" "0.000000"
        Option       "Stereo" "off"
        Option       "FSAAMSPosX3" "0.000000"
        Option       "CenterMode" "off"
        Option       "ScreenOverlap" "0"
        Option       "FSAAMSPosY0" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosY1" "0.000000"
        Option       "mtrr" "off"
        Option       "FSAAMSPosX4" "0.000000"
        Option       "Stereo" "off"
        Option       "ForceGenericCPU" "no"
        Option       "FSAAMSPosX5" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosY2" "0.000000"
        Option       "FSAAScale" "1"
        Option       "FSAAMSPosY3" "0.000000"
        Option       "GammaCorrectionI" "0x00000000"
        Option       "no_accel" "no"
        Option       "FSAAMSPosY4" "0.000000"
        Option       "UseFastTLS" "0"
        Option       "FSAAMSPosY5" "0.000000"
        Option       "FSAAMSPosX2" "0.000000"
        Option       "FSAACustomizeMSPos" "no"
        Option       "FSAAEnable" "no"
        Option       "BlockSignalsOnLock" "on"
        Option       "GammaCorrectionII" "0x00000000"
        Option       "KernelModuleParm" "locked-userpages=0"
        Option       "no_dri" "no"
        Option       "VideoOverlay" "on"
        Option       "UseInternalAGPGART" "no"
        Option       "PseudoColorVisuals" "off"
        Option       "StereoSyncEnable" "1"
        Option       "OpenGLOverlay" "off"
        Option       "FSAAMSPosY0" "0.000000"
        Option       "ScreenOverlap" "0"
        VendorName   "VESA"
      EndSection

      Comment


      • #4
        Does it work if you remove all of the options from the section, so it's very simple? Also, is fglrxinfo showing ATI Technologies?
        Michael Larabel
        http://www.michaellarabel.com/

        Comment


        • #5
          Originally posted by Michael View Post
          Does it work if you remove all of the options from the section, so it's very simple? Also, is fglrxinfo showing ATI Technologies?
          Yes we have tried that... And yes it shows ATI when running fglrxinf. Actually everything seems allrigt so it is a little strange, we have discussed eventually hardware failure, but the card works fine in windows... so.. probably not!?

          Comment


          • #6
            Instead of using sax2 try: aticonfig --initial -f to force the generation of an initial xorg.conf.
            Michael Larabel
            http://www.michaellarabel.com/

            Comment

            Working...
            X