Announcement

Collapse
No announcement yet.

fglrx hangs on gdm..black screen... :-(

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • fglrx hangs on gdm..black screen... :-(

    Hi... I've a problem with the ati drivers....

    With the 8.42 and 8.43 too, when I boot my fedora 8, doesn't display gdm.....and hangs with a black screen.... before it was random... now avery boot....
    I fix (everytime) this, booting in single mode, editing fglrx--->vesa and rebooting........ the drivers works.... but: games crash...
    I'm sure that fglrx work, because glxgears goes faster than radeon drivers, and 2D is much more faster.

    My config:

    Ati Radeon X1050 DDR2 (256MB) 128bit AGP
    asrock AM2nf3-vsta

    fedora 8
    Code:
    # Xorg configuration created by livna-config-display
    
    Section "ServerLayout"
    	Identifier     "single head configuration"
    	Screen      0  "aticonfig-Screen[0]" 0 0
    	InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection
    
    Section "Files"
    	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
    EndSection
    
    Section "ServerFlags"
    	Option	    "AIGLX" "on"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier  "Keyboard0"
    	Driver      "kbd"
    	Option	    "XkbModel" "pc105"
    	Option	    "XkbLayout" "it"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    	Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
    	Option	    "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
    	Option	    "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
    	Option	    "DPMS" "true"
    EndSection
    
    Section "Device"
    	Identifier  "aticonfig-Device[0]"
    	Driver      "fglrx"
    	Option	    "OpenGLOverlay" "off"
    	Option	    "VideoOverlay" "on"
    EndSection
    
    Section "Screen"
    	Identifier "aticonfig-Screen[0]"
    	Device     "aticonfig-Device[0]"
    	Monitor    "aticonfig-Monitor[0]"
    	DefaultDepth     24
    	SubSection "Display"
    		Viewport   0 0
    		Depth     24
    	EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Extensions"
    	Option	    "Composite" "Enable"
    EndSection

    help! this problem is very annoying......

    ps: my agp aperture is 64MB (I read somewhere that can be a problem??)
    pps: compiz doen't work..... but with radeon driver, yes..

  • #2
    I set 256 aperture size in bios, and now seems to not hang......

    but torcs, supertux etc DOESN'T START

    I'm hating this driver

    ideas?

    Comment


    • #3
      Your card is a renamed X550, you can uninstall fglrx and use ati driver in xorg.conf.

      Comment


      • #4
        Originally posted by Kano View Post
        Your card is a renamed X550, you can uninstall fglrx and use ati driver in xorg.conf.

        Yes I know... but the radeon driver (the open source) it's slower (amsn scroll, flash videos, etc)

        Comment


        • #5
          karlpiuemeno, what type of screen do you have? if it's a crt that might be the issue.

          Comment


          • #6
            Originally posted by Dandel View Post
            karlpiuemeno, what type of screen do you have? if it's a crt that might be the issue.

            No, it's an LCD by HP

            Now I'm using the radeon driver, fglrx was braking my ....... It continued to hang at boot.... but I need to use the fglrx... any idea to fix the problem?


            Dear S. Claus,
            this year I've been a good boy...can you give me a good driver release?

            Comment

            Working...
            X