Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATI 8.42.3 and X800 XT Overheating

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ATI 8.42.3 and X800 XT Overheating

    Ok guys, is just to let you know about this problem. The ATI 8.42.3 still have the overheating issue in X800 series. I have a X800 XT PE and still overheating, and the other issue, the fan full blast problem, isn't fixed at all, the fan isn't a full blast but ins't at default rpm ether.

    In other word.. be carefull, this problem still present in this serie and can damage your card.

  • #2
    Just replace the cooler, I have done that with 2 cards to get em more quiet. There are replacement ones from Arctic Cooling.

    Comment


    • #3
      Im restore my open source drivers, this driver don't have this problem and compiz work very well, the 3d is very limited, I still have hard lock in games and if I enable the blur plug-in in compiz, same hard lock and the only way to fix it is pressing the reset button in the case.

      I cant replace the cooler, I have a XPC is a small form factor and the space is very limited, but thanks for the suggestion.
      Last edited by Dropknee; 10-24-2007, 02:48 AM.

      Comment


      • #4
        I think you are using the wrong card then. Your case does not seem to be for fast (+hot) cards.

        Comment


        • #5
          Originally posted by Kano View Post
          I think you are using the wrong card then. Your case does not seem to be for fast (+hot) cards.
          Nop, the problem isn't the card are the drivers, I don't have this problem in Windows, same with the open source drivers in Linux. This bug have been reported to ATI and they know about this nasty bug, but I really don't know WTH they are thinking

          Comment


          • #6
            Can you run 3d mark without problems on Win?

            Comment


            • #7
              Same problem here.

              I own a X800 GTO2 and I'm becoming really angry.
              I cant use this crap of a driver as long as this bug isn't fixed.
              And Ati knows about this problem.
              Now they habe rewritten the whole driver and nothing has changed.

              IT CAN'T be hard to fix this because the bug was not there before 8.32 or so.

              I just want one thing: To know if they will fix this damned bug in one of the next releases!

              If not i could sell this crappy card and buy a nvidia.

              Sorry about my ranting but I'm waiting about a year now for this bugfix and nothing is happening.

              Comment


              • #8
                Originally posted by Nashwan View Post
                Same problem here.

                I own a X800 GTO2 and I'm becoming really angry.
                I cant use this crap of a driver as long as this bug isn't fixed.
                And Ati knows about this problem.
                Now they habe rewritten the whole driver and nothing has changed.

                IT CAN'T be hard to fix this because the bug was not there before 8.32 or so.

                I just want one thing: To know if they will fix this damned bug in one of the next releases!

                If not i could sell this crappy card and buy a nvidia.

                Sorry about my ranting but I'm waiting about a year now for this bugfix and nothing is happening.
                Well to be exact, the bug, at last for me, began with the drivers 8.28.8, before that, my card run great without any mayor problem. Im very angry at this too, I really don't know what the hell happen with ATI, now AMD, this is a nasty bug, do you read it right?? NASTY FREAKING BUG and this need to be a priority!!!

                Comment


                • #9
                  Yes i think you are right with 8.28.8
                  I wonder if this bug is with all X800 cards.
                  Did you flash the bios of your card Dropknee? I really don't think that the bug depends on this.
                  But maybe there is a very small chance...

                  Michael dont you know something about this?

                  Everything i want is a statement from Amd or someone else who is involved.
                  Last edited by Nashwan; 10-24-2007, 06:40 AM.

                  Comment


                  • #10
                    Did you flash the bios of your card Dropknee?
                    Nop, my card have the default bios, but I like to try but really don't know how to do that and is someone know is this can have a possibility to fix this problem pls let us know, this is very important for us X800 users.

                    Michael don't you know something about this?
                    He must know, and I like to see his opinion about this and is he know just a littler possibility to fix this.

                    Thanks

                    Comment


                    • #11
                      Can anyone confirm if this is still a problem with the latest 8.44 release? Thanks.

                      Comment


                      • #12
                        Yep, the problem still there, and worst, all my 3D game sand screensaver make a hard lock in my PC, still waiting for the next release to test it.

                        Comment


                        • #13
                          My x800pro runs fine with any of the last 4 releases no overheating issues..fan runs at normal speed.
                          Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety,deserve neither Liberty nor Safety.
                          Ben Franklin 1755

                          Comment


                          • #14
                            Are you sure??? The latest release do a good job in controlling the Fan, but the overheating still there. I know what Im tell you, I have a Shuttle XPC and the card run cool with the Open Source Driver, but the restricted ATI one, make my card hot, maybe not like before but the problem still there.

                            Maybe you are lucky enough and your card isn't expecting this issue.

                            Comment


                            • #15
                              This is interesting... A little while back, maybe nine months back or so, I had an x800xl where the plastic fan eventually melted to the plastic case around the fan. It had been running fine for well over a year at that point. I always assumed that this was what I got for buying a "powered by ati" card rather than a "made by ati" card.

                              I've replaced it with an x850, and haven't noticed any problems so far. I'm not sure if that's because this particular bug doesn't apply to the x850 or because this particular card has a massive cooler on it, but now you guys have me worried enough that I've switched back to the open source drivers for the time being.

                              Comment

                              Working...
                              X