Announcement

Collapse
No announcement yet.

AMD FirePro V7900 and Catalyst 12.1 Driver

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • AMD FirePro V7900 and Catalyst 12.1 Driver

    Running RHEL6 workstation 2.6.32-71.el6.x86_64 with a Firepro V7900. I'm moving away from windows, thus this is my first *nix kit. I currently have 2monitors, but will eventually have 4. I'm having quite a difficult time getting the multi-monitor setup to work properly.

    Base RHEL install video driver works with only a single monitor. I then installed v8.911.3.1 of AMD's proprietary driver. This gave me both screens and after enabling Xinerama I was able to drag windows between the two screens. However, performance was quite sloppy. So I went to google assuming it was something I was doing wrong. I found and applied the setting "export CLUTTER_VBLANK=none" in my /etc/profile. Not much improvement. Also found the xf86-video-ati which I'm not sure whether or not I need.

    I know this is a powerful card and I should be getting better performance than I'm getting. Unfortunately, AMD's linux supported documentation stinks.

    Here's a copy of my xorg.conf created by AMD's prop driver.

    Code:
    Section "ServerLayout"
            Identifier     "aticonfig Layout"
            Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
            Screen         "amdcccle-Screen[15]-1" 1920 0
    EndSection
    
    Section "Module"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
            Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
            Option      "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
            Option      "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
            Option      "DPMS" "true"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
            Identifier   "0-DFP1"
            Option      "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
            Option      "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
            Option      "DPMS" "true"
            Option      "PreferredMode" "1920x1200"
            Option      "TargetRefresh" "60"
            Option      "Position" "0 0"
            Option      "Rotate" "normal"
            Option      "Disable" "false"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
            Identifier   "0-DFP2"
            Option      "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
            Option      "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
            Option      "DPMS" "true"
            Option      "PreferredMode" "1920x1080"
            Option      "TargetRefresh" "60"
            Option      "Position" "0 0"
            Option      "Rotate" "normal"
            Option      "Disable" "false"
    EndSection
    
    Section "Device"
            Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
            Driver      "fglrx"
            Option      "Monitor-DFP1" "0-DFP1"
            BusID       "PCI:15:0:0"
    EndSection
    
    Section "Device"
            Identifier  "amdcccle-Device[15]-1"
            Driver      "fglrx"
            Option      "Monitor-DFP2" "0-DFP2"
            BusID       "PCI:15:0:0"
            Screen      1
    EndSection
    
    Section "Screen"
            Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
            Device     "aticonfig-Device[0]-0"
            DefaultDepth     24
            SubSection "Display"
                    Viewport   0 0
                    Depth     24
            EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Screen"
            Identifier "amdcccle-Screen[15]-1"
            Device     "amdcccle-Device[15]-1"
            DefaultDepth     24
            SubSection "Display"
                    Viewport   0 0
                    Depth     24
            EndSubSection
    EndSection
    Any help would be appreciated.
Working...
X