Announcement

Collapse
No announcement yet.

Catalyst 11.12 Driver released

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Catalyst 11.12 Driver released

    I just noticed catalyst 11.12 for Windows floating through the net. So i looked up the Linux driver and it's there:

    http://www2.ati.com/drivers/linux/at...x86.x86_64.run

    Haven't tried it yet, later this evening.

  • #2
    Nothing new

    For me and my oldie hd4850 it does work exactly the same as 11.11...
    - GNOME3 support still sux,
    - using xv video output causes X to crash,
    and where is (mentioned here on phoronix) GL_ARB_robustness extension?

    So dissapointed...

    Comment


    • #3
      oh yeah!! been sitting waiting for this one all day. il give it a whirl and report back later.

      Comment


      • #4
        Originally posted by Vi0L0 View Post
        For me and my oldie hd4850 it does work exactly the same as 11.11...
        - GNOME3 support still sux,
        - using xv video output causes X to crash,
        and where is (mentioned here on phoronix) GL_ARB_robustness extension?

        So dissapointed...
        Same shit for me on Fedora 16/64 on my notebook with ATI HD56750. With Gnome 3 I get same "artifacts" on screen.
        It's unbelievable, i they are unable to make an affordable driverpack for linux. (I don't remember, when Gnome 3 published... maybe more than 6 months ago ?)

        Uninstalling now...

        Comment


        • #5
          im using a 4890. pretty boring sofar.

          installation per instructions - worked withotu incedent.
          http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubu...talyst.2Ffglrx

          firefox( 10a2 ) opengl accelerated layers still broken. not sure its an ati issue honestly - but it would be nice if it worked.
          chromium works with all acceleration enabled. ie fishtank with 1000 fish at 55fps.

          desktop seems a little snappier. no problems with unity.

          vlc video playback fine. im using the latest xvba driver and vaapi and my cpu usage playing back video is tiny. almost nothing - 24% playign back 720p files.

          youtube flash 720p fullscreen is fine. bit cpu hungry. maybe 40%. im using the labs 11.2.202.96 x64 plugin for firefox. perfect functionality. very pleased.

          edit.
          im on ubuntu 11.10 x64.
          youtube flash 1080p is 34% cpu.

          edit2 - tiny concern
          was expecting opengl 4.xxxx
          OpenGL version string: 3.3.11318
          Last edited by paulf; 12-13-2011, 03:26 PM.

          Comment


          • #6
            Originally posted by paulf View Post
            im using a 4890.

            edit2 - tiny concern
            was expecting opengl 4.xxxx
            OpenGL version string: 3.3.11318
            AFAIK R700 only supports OpenGL 3.x

            Comment


            • #7
              Originally posted by Reader69 View Post
              Same shit for me on Fedora 16/64 on my notebook with ATI HD56750. With Gnome 3 I get same "artifacts" on screen.
              It's unbelievable, i they are unable to make an affordable driverpack for linux. (I don't remember, when Gnome 3 published... maybe more than 6 months ago ?)

              Uninstalling now...
              You can work around the video playback issue by downgrading Xorg to the packages from fc15. Specifically, the xorg-x11-drv* and xorg-x11-server* packages. Use 'yum downgrade' to do that.

              I think we'll have to wait until RHEL ships gnome-shell to see an improvement on that front. That's gotta be what - 2 or 3 years from now?

              Comment


              • #8
                That driver just added a few more pci ids and no noticeable fixes. Even for win you can skip that driver completely as gamers are already told to use the new 12.1 preview. Just where is the 12.1 preview for Linux...?

                Comment


                • #9
                  I would really welcome such minor releases, in particular for major bugs which shouldn't take 3+ month to be fixed.
                  Otherwise, they could keep the current stable cycle and *additionally* release unsupported beta drivers.
                  I don't see what's behind this fully closed beta thing. At least a selection of beta drivers could be distributed officially.

                  Comment


                  • #10
                    fglrx is unusable for me right now.
                    its crawling through unity and has serious problems rendering anything with an acceptable framerate.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Pfanne View Post
                      fglrx is unusable for me right now.
                      its crawling through unity and has serious problems rendering anything with an acceptable framerate.
                      Add the following PPAs:

                      ppa:vanvugt/compiz
                      ppa:vanvugt/unity

                      Daniel van Vugt is the guy that fixes all the performance problems of Compiz & Unity LIKE A BOSS. So far with his PPA versions you will have about 10 or so performance fixes which make Unity & Compiz so much faster, try it. Also some of them are already upstream for Ubuntu 12.04 and the rest is following soon while is continues working on them.

                      Comment


                      • #12
                        11.12 installed but fglrxinfo still report 11.10!



                        Reinstalled again. Still 11.10. Purged and reinstalled. Still 11.10!

                        I'm installing fglrx 11.12 (fglrx_8.920-0ubuntu1_i386.deb) generated from installer.
                        Kubuntu 11.10.

                        Help! (I do not even know what to ask google )

                        Comment


                        • #13
                          A step backwards

                          I'm desperate to put my HD5870 mobility radeon to use but will be going back to xf86-video-ati drivers.

                          On 11.11 drivers I had full system deadlocks (only :|) randomly; sometimes when resuming from a suspend. Now the 11.12 drivers lock consistently on resume: rendering my "mobility" practically worthless. Flash videos still don't work in full screen mode (they most certainly do on the xf86 drivers) and of course there's no KMS.

                          So cheers AMD. So much for caring about customer experience. You could really up your game with good Linux support (just imagine, an army of nerds singing your praise...), but still you fail to deliver.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by przemoli View Post


                            Reinstalled again. Still 11.10. Purged and reinstalled. Still 11.10!

                            I'm installing fglrx 11.12 (fglrx_8.920-0ubuntu1_i386.deb) generated from installer.
                            Kubuntu 11.10.

                            Help! (I do not even know what to ask google )
                            I've got the same (still shows my previous 11.11 version). I don't think you need to worry if you can still log in to X hey .

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by jusko View Post
                              I've got the same (still shows my previous 11.11 version). I don't think you need to worry if you can still log in to X hey .
                              I need new Fglrx!!! To check if World of Tanks under wine works!!! (and I can downgrade fglrx on my own if it will not work )

                              Btw if you know how to phrase it in english so I can feed google with some search queries I would be moste gratefull.

                              Comment

                              Working...
                              X