Announcement

Collapse
No announcement yet.

catalyst 11.9 is online ?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #11
    Tried it on Kubuntu 11.10 and there appears to have been no changes since 11.8.

    Promptly removed and back on the open source radeon driver.

    Same time next month?

    Comment


    • #12
      basically you should be happy, that you get a picture. radeon oss does not always work, last time oss did not work was a radeon 2400m on a core2 duo mac that the oss driver did not work at all (3.0.x kernel, xorg 1.10.4 from debian backports). also i had problems running an ati 9600m and get a picture. even with radeon.modeset=0 it was very unstable (no fglrx possible anymore). mobility chips seem to be very crappy - sometimes you really need a system like kanotix hellfire that can boot with fglrx enabled...

      Comment


      • #13
        Installed the latest 11.9 drivers on my system. Running: ATI Technologies Inc Barts PRO [ATI Radeon HD 6800 Series], Kernel: 3.0.0. x11-base/xorg-server-1.10.3 - x11-base/xorg-x11-7.4-r1.
        And gnome3 with gnome-shell is working correctly again. Finally..

        No weird artifacts bars and no slow window dragging.


        Although I did have to totally remove the ati open source drivers and other garbage before the fglrx installation. Having the open source drivers installed gave me slow window dragging.

        So what i did was completely remove ati open source drivers, force unload fglrx modulem remove the old fglrx drivers --forced. Install kernel sources. And stop XDM. Use the text installer from ATi. Start up X again and working like a charm now

        Only "Error" I still have is when creating a Screenshot with gnome3 shows me an old window in the screenshot. Not sure if this is ATi or Gnome itself related.
        Last edited by Crypto_ahash; 09-29-2011, 12:32 AM.

        Comment


        • #14
          My 6310m is still erratic on Gnome Shell. The rainbow effect is gone now, fortunately, but window dragging is slow and I get *heavy* artifacting when invoking the dash. Even worse, I've got one hard lockup in 3 hours of use - very very bad. I haven't tested suspend yet.

          In comparison, the OSS driver is smoother and resumes/suspends correctly every time - but still lacks proper power management (idles at 64C vs 56C on my E-350).

          Comment


          • #15
            Originally posted by BlackStar View Post
            My 6310m is still erratic on Gnome Shell. The rainbow effect is gone now, fortunately, but window dragging is slow and I get *heavy* artifacting when invoking the dash. Even worse, I've got one hard lockup in 3 hours of use - very very bad. I haven't tested suspend yet.

            In comparison, the OSS driver is smoother and resumes/suspends correctly every time - but still lacks proper power management (idles at 64C vs 56C on my E-350).
            Try installing fglrx with my steps.

            Comment


            • #16
              installed fine from *.run
              no problems detected so far.
              ofc the usual slow performance in wine games with a lot of GLSL problems
              native games are fine, like with 11.8

              Linux mint 11 64bit, ati 5770, kernel 3.0.4

              why is there no changelog, what changed since 11.8 ?
              Last edited by xpander; 09-29-2011, 04:41 AM. Reason: typos

              Comment


              • #17
                X crash when I switch off graphics effects in KWin (kde 4.7.1), archlinux stable, x86_64 :
                I have only there informations :
                http://pastebin.archlinux.fr/434165

                As always, upgrading fglrx is a great source of randomness.

                Comment


                • #18
                  Hi!

                  First release in at least 2 years when my setup is broken Details here https://bbs.archlinux.org/viewtopic....996457#p996457
                  Which of course is sad...

                  regards
                  Kirurgs

                  Comment


                  • #19
                    Originally posted by Kirurgs View Post
                    Hi!

                    First release in at least 2 years when my setup is broken Details here https://bbs.archlinux.org/viewtopic....996457#p996457
                    Which of course is sad...

                    regards
                    Kirurgs
                    Try posting your bugs at the unofficial bug reporting system at amd?

                    Comment


                    • #20
                      Originally posted by xpander View Post
                      why is there no changelog
                      I can't remember the last time there actually was a changelog. Michael usually mentions the changes in the article when announces the driver's release.

                      Comment

                      Working...
                      X