Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problems with 3d acceleration

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problems with 3d acceleration

    i use a Radeon X1300 on fedora core 5 64 bit i have tried several different guides and howtos, including stsnton-finley. none of these have worked or at least not completely. none of my games work properly. i am willing to supply all necessary documents.

    i will attach the xorg.conf and aticonfig txt files in a second


    thank you for your help in advance

  • #2
    oh i cant attach here...

    xorg.conf:

    # Xorg configuration created by system-config-display

    Section "ServerLayout"
    Identifier "single head configuration"
    Screen 0 "Screen0" 0 0
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection

    Section "Files"

    # Multiple FontPath entries are allowed (they are concatenated together)
    # By default, a font server independent of the X server is
    # used to render fonts.
    FontPath "unix/:7100"
    EndSection

    Section "Module"
    Load "dbe"
    Load "extmod"
    Load "fbdevhw"
    Load "glx"
    Load "record"
    Load "freetype"
    Load "type1"
    Load "dri"
    EndSection

    Section "InputDevice"

    # Specify which keyboard LEDs can be user-controlled (eg, with xset(1))
    # Option "Xleds" "1 2 3"
    # To disable the XKEYBOARD extension, uncomment XkbDisable.
    # Option "XkbDisable"
    # To customise the XKB settings to suit your keyboard, modify the
    # lines below (which are the defaults). For example, for a non-U.S.
    # keyboard, you will probably want to use:
    # Option "XkbModel" "pc102"
    # If you have a US Microsoft Natural keyboard, you can use:
    # Option "XkbModel" "microsoft"
    #
    # Then to change the language, change the Layout setting.
    # For example, a german layout can be obtained with:
    # Option "XkbLayout" "de"
    # or:
    # Option "XkbLayout" "de"
    # Option "XkbVariant" "nodeadkeys"
    #
    # If you'd like to switch the positions of your capslock and
    # control keys, use:
    # Option "XkbOptions" "ctrl:swapcaps"
    # Or if you just want both to be control, use:
    # Option "XkbOptions" "ctrl:nocaps"
    #
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "us"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "IMPS/2"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    Option "Emulate3Buttons" "yes"
    EndSection

    Section "Monitor"

    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Monitor Vendor"
    ModelName "LCD Panel 1440x900"
    DisplaySize 410 260
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    HorizSync 31.5 - 100.0
    VertRefresh 59.0 - 75.0
    Option "dpms"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard0"
    Driver "fglrx"
    VendorName "Videocard vendor"
    BoardName "ATI Technologies Inc Unknown device 7166"
    Option "VideoOverlay" "on"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Videocard0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 16
    Modes "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    Modes "1440x900" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    EndSection

    Section "DRI"
    Group 0
    Mode 0666
    EndSection

    i cant fit aticonfig...

    Comment


    • #3
      Can you elaborate a bit on none of your games working? What does fglrxinfo show? Do you recognize any problems from the xorg.0.log? Are anything with the proprietary drivers working? Are you using the automatic installer or the RPM packages? Are you using aticonfig --initial?

      If you have only done the automatic installer, try using the ati-driver.run --buildpkg Fedora/FC5 and then install those resulting RPMs.
      Michael Larabel
      http://www.michaellarabel.com/

      Comment


      • #4
        legomax, did you get your problem resolved? If not, do you have the answers to the above questions?
        Michael Larabel
        http://www.michaellarabel.com/

        Comment

        Working...
        X