Announcement

Collapse
No announcement yet.

aticonfig --od commands not functioning

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • aticonfig --od commands not functioning

    To put it simply I want to use aticonfig --od-gettemperature to get my gpu's temp for conky to display. Yet that command refuses to work.

    I'm running catalyst 10.4 with the radeon hd 4850. Here's the error message I get. It's as if the driver doesn't have support for reading my cards temperature which is absurd if true.

    Code:
    $ aticonfig --od-gettemperature
    ERROR - Get temperature failed for the Default Adapter - ATI Radeon HD 4800 Series

  • #2
    works for me
    Code:
    $ aticonfig --odgt
    
    Default Adapter - ATI Mobility Radeon HD 4850
                      Sensor 0: Temperature - 50.50 C
    4850 mobility + Ubuntu 9.10 + catalyst 10.4

    Comment


    • #3
      f'ing edit timeout
      Code:
      $ fglrxinfo 
      display: :0.0  screen: 0
      OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
      OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 4850
      OpenGL version string: 3.2.9756 Compatibility Profile Context

      Comment


      • #4
        Do a clean install of your drivers. Probably you installed 10.4 on the 10.4pre shipped with ubuntu.

        Comment


        • #5
          Drivers are installed clean on Arch. They're fully functional with the exception of the --od options with aticonfig.

          Comment


          • #6
            where's the difficulty in typing:

            Code:
            DISPLAY=:0 aticonfig --odgt
            or

            Code:
            DISPLAY=:1 aticonfig --odgt
            or (if it's at /usr/local/bin)

            Code:
            DISPLAY=:0 /usr/local/bin/aticonfig --odgt
            ?

            Comment

            Working...
            X