Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fglrx 10.2 fails to install on 2.6.33

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #11
    Originally posted by gtludwig View Post
    I managed to apply the patch thanks to paproch, it installed ok, but X failed to start. Switching to radeonhd I can fire up X, properly.

    I'm wondering how can I completely remove this driver so i can perform a clean installation. I'll edit this post to paste the link for my /var/log/Xorg.0.log in a little while.
    I've always used /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh

    Works for me.

    Richard

    Comment


    • #12
      I managed to uninstall the old driver, but failed to install the new one - even though patch install ok.

      Comment


      • #13
        If you use Debian or Ubuntu or of couse Kanotix with 2.6.33 but not Xserver 1.7:

        prepare:

        sudo -i
        rm -f /etc/X11/xorg.conf*
        dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

        use then my script:

        http://kanotix.com/files/install-fglrx-debian.sh

        Comment


        • #14
          err, it doesn't works on Xorg 1.7.x??
          dang!
          Code:
          X.Org X Server 1.7.5
          Release Date: 2010-02-16
          X Protocol Version 11, Revision 0
          Build Operating System: Slackware 13.1 Slackware Linux Project
          Current Operating System: Linux cpc-5564 2.6.33 #3 SMP Sat Feb 27 19:42:32 CST 2010 x86_64
          Kernel command line: BOOT_IMAGE=Slackware64 ro root=802 vt.default_utf8=0
          Build Date: 23 February 2010  12:09:32PM
           
          Current version of pixman: 0.16.6
          	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
          	to make sure that you have the latest version.
          gtl@cpc-5564:~$

          Comment


          • #15
            You have to wait a bit - most likely to the U 10.04 release. Or just a card from a competitor

            Comment


            • #16
              Originally posted by gtludwig View Post
              err, it doesn't works on Xorg 1.7.x??
              dang!
              I use xorg-x11 7.4-r1 and xorg-server 1.6.5-r1 .Gentoo repository had ver. 7.5 marked as a unstable but i don`t see any reason to install that.
              Did you remove it from kernel section :
              Device drivers--->Graphic support---> < > /device/AGP
              Device drivers--->Graphic support---> < > Direct Rendering Manager ?

              @Seebs
              So if I don't see "smp_processor preemptible", I don't have to rebuild my kernel, right? (I ask because I'm getting annoying hangs sporadically with the driver.)
              ..just check these options.I had exactly the same problems with 10.1 drivers.

              Comment


              • #17
                both AGP and DRM built as kernel modules

                Comment


                • #18
                  Originally posted by gtludwig View Post
                  both AGP and DRM built as kernel modules
                  Upgrade xorg to 7.5 and ati drivers 10.2 compiled fine but X didn`t start corectly.I got errors : Failed to load /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so.
                  So,I suppose ati 10.2 doesn`t support xorg 7.5.For now, try to downgrade X`s ver.

                  Comment


                  • #19
                    Code:
                    fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' taints kernel.
                    Disabling lock debugging due to kernel taint
                    fglrx: Unknown symbol __cmpxchg_wrong_size
                    Hi @all
                    it's from dmesg.
                    in fglrx-install.log i found that the fglrx.ko is building, but however it ends with an error.
                    any ideas?

                    Comment


                    • #20
                      Sorry
                      Distro is Mandriva 2010.0 32 bit.

                      Comment

                      Working...
                      X