Announcement

Collapse
No announcement yet.

AMD Catalyst 9.8 Delivers New Kernel Support

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Originally posted by Kitof View Post
    No, but why did they publish the results of benchs with a beta version of xvba-video ?
    I haven't heard of AMD/ATi releasing any such benchmarks.

    Comment


    • #77
      Originally posted by nanonyme View Post
      I haven't heard of AMD/ATi releasing any such benchmarks.
      Not direkt from AMD but http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item&px=NzM2OA

      Comment


      • #78
        Originally posted by nanonyme View Post
        I haven't heard of AMD/ATi releasing any such benchmarks.
        I don't think Gwenole Beauchesne hacked AMD/ATI's servers to get the beta version of xvba-video

        Comment


        • #79
          Originally posted by Kitof View Post
          I don't think Gwenole Beauchesne hacked AMD/ATI's servers to get the beta version of xvba-video
          Originally posted by http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item&px=NzM2OA
          Gwenolé Beauchesne is a developer working for a French company on various multimedia APIs who through agreements with AMD has been exposed to the X-Video Bitstream Acceleration API already. Gwenolé previously wrote the VA-API support for MPlayer / FFmpeg and even a VDPAU back-end for VA-API. Recently though he published Linux video decoding acceleration benchmarks.
          -----------

          Comment


          • #80
            I wonder if he broke his NDA by putting out benchmarks before the official support for XvBA was announced...

            Comment


            • #81
              Originally posted by Nille View Post
              Doesn't count. Unless AMD/ATi announced they're going to have XvBA support in the drivers, it's waste of time go around asking for it. As long as they haven't announced it, they can drop XvBA without even commenting on it, really...

              Comment


              • #82
                Originally posted by nanonyme View Post
                Doesn't count. Unless AMD/ATi announced they're going to have XvBA support in the drivers, it's waste of time go around asking for it. As long as they haven't announced it, they can drop XvBA without even commenting on it, really...
                truth.

                i *think* bridgeman commented a while back that it had only been acknowledged by AMD for embedded systems.

                Comment


                • #83
                  Originally posted by energyman View Post
                  and it works with 2.6.29+30 without patches.

                  So what is your problem?
                  It doesn't work with the 2.6.31 prereleases and won't work with comming 2.6.31. The listed requirements are still wrong.

                  Comment


                  • #84
                    since 2.6.31 has not been released yet, the list is entirely correct. Prerelases are releases. And with 2.6.31 will come 9.9.

                    Comment


                    • #85
                      Originally posted by AdrenalineJunky View Post
                      truth.

                      i *think* bridgeman commented a while back that it had only been acknowledged by AMD for embedded systems.
                      I seem to remember that in some post some time ago as well.

                      Release notes: looks like they just copy & paste the same old "release" notes over and over and over... at least it's better than MSI which just returns NULL (they don't exist). (Look at the supported cards list...)

                      Well, I'm off to brave 9.8 at some point(may not feel up to the usual disappointment today), but fully expect to return and c&p my own list of bugs yet again...

                      Comment


                      • #86
                        This release finally fixes the issue with random desktop freezes which I had with 9.6 and 9.7. Sadly now HoN hangs randomly (but nearly always when the level up animation is played). I guess back to 9.5 unless someone knows a way around the HoN freezes (maybe they only happen at some specific graphics settings?). But other than that a massive improvement over the last drivers. Hopefully 9.9 will finally be the next usable release.

                        Comment


                        • #87
                          Catalyst 9.8 is not bad at all but same probleme since much version:


                          Adapter 0 - ATI Radeon HD 4800 Series
                          Sensor 0: Temperature - 89.50 C

                          Adapter 1 - ATI Radeon HD 4800 Series
                          Sensor 0: Temperature - 84.50 C
                          My system is idle, when playing a game it hits 100 C.

                          aticonfig --pplib-cmd "get fanspeed 0"
                          PPLIB command execution has failed!
                          ati_pplib_cmd: execute "get" failed!

                          aticonfig --pplib-cmd "get fanspeed 1"
                          PPLIB command execution has failed!
                          ati_pplib_cmd: execute "get" failed!

                          CrossFire chain for adapter 0, status: enabled
                          0. 01:00.0 ATI Radeon HD 4800 Series
                          1. 02:00.0 ATI Radeon HD 4800 Series

                          Same problem with setspeed. This problem is since I use crossfire.

                          Comment


                          • #88
                            Originally posted by Koorac View Post
                            Sadly now HoN hangs randomly (but nearly always when the level up animation is played). I guess back to 9.5 unless someone knows a way around the HoN freezes (maybe they only happen at some specific graphics settings?).
                            Try disabling dynamic lights in the options (it'll likely be that option if any of them can make a difference).

                            Comment


                            • #89
                              Originally posted by blabub View Post
                              Catalyst 9.8 is not bad at all but same probleme since much version:

                              Same problem with setspeed. This problem is since I use crossfire.
                              On a 4870, 80 to 85C idle temp is normal. Full load is about 90-95C.

                              Since you're on Crossfire, higher temps than the above is normal; the cards are close together and heat up more.

                              Comment


                              • #90
                                Originally posted by WhiteDwarf View Post
                                Try disabling dynamic lights in the options (it'll likely be that option if any of them can make a difference).
                                Sounds like a good idea, I'll try that tomorrow.

                                Comment

                                Working...
                                X